WAT IS WOESTIJNTRUFFELSAP?

HET SAP DAT WIJ VERKOPEN, IS HET SAP VAN DE TERFEZIACEAE (TERFEZIA CLAVERYI CHATIN, PEZIZACEAE, ASCOMYCOTA). DIT SAP IS HET EXACTE SAP DAT DE PROFEET MOHAMMAD ﷺ BENOEMDE IN DE OVERLEVERINGEN, ALSZIJNDE EEN GENEZING VOOR HET OOG.

DE TRUFFEL WORDT IN DE WOESTIJN GEWONNEN. ZIJ WORDT NIET GEPLANT MIDDELS EEN ZAADJE EN GROEIT VOLLEDIG OP EIGEN HOUTJE. ALLEEN ALLAH WEET WAAR DE TRUFFELS ZULLEN GROEIEN. DAAROM IS HET EEN VRIJ MOEILIJK EN LANGDURIG PROCES OM DE TRUFFEL TE VINDEN. WANNEER DE TRUFFEL GEVONDEN IS, WORDT DEZE OP EEN VUUR VERHIT EN ZO KOMT HET SAP VAN DE TRUFFEL VRIJ. HET SAP WORDT, NA ENIG AFKOELEN, OPGEVANGEN IN EEN SYRINGE VIA EEN STERIELE NAALD EN ZO IN HET FLESJE GEDRUPPELD.

EEN NATUURLIJKE SCHAT OP AARDE

 قَالَ النَّبِيَّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: الْكَمْأَةُ مِنَ الْمَنِّ وَمَاؤُهَا شِفَاءٌ لِلْعَيْنِ

DE PROFEET ﷺ ZEI: „DE WOESTIJNTRUFFEL (KAM-AH) IS ALS MANNA (D.W.Z. ZE GROEIEN OP EEN NATUURLIJKE WIJZE ZONDER DAT HET AANDACHT NODIG HEEFT VAN MENSEN), EN HAAR WATER IS EEN GENEZING VOOR ZIEKTES VAN HET OOG.” 

Sahih al-Bukhari 5708

KWALITEIT ZOEKEN

IN ONDERSTAANDE VIDEO, WORDEN DE TRUFFELS UITGEKOZEN OP KWALITEIT. WIJ VINDEN HET BELANGRIJK DAT HET TRUFFELSAP VAN UITERSTE KWALITEIT IS, OM HET GENEZINGSPROCES IN SHAA ALLAH TE VERSTERKEN.

gun je ogen het beste

Winkelwagen