VEELGESTELDE VRAGEN

HOE WORDT HET WOESTIJNTRUFFELSAP GEMAAKT?

HET SAP DAT WIJ VERKOPEN, IS HET SAP VAN DE TERFEZIACEAE (TERFEZIA CLAVERYI CHATIN, PEZIZACEAE, ASCOMYCOTA). DIT SAP IS HET EXACTE SAP DAT DE PROFEET MOHAMMAD ﷺ BENOEMDE IN DE OVERLEVERINGEN, ALSZIJNDE EEN GENEZING VOOR HET OOG.

DE TRUFFEL WORDT IN DE WOESTIJN GEWONNEN. ZIJ WORDT NIET GEPLANT MIDDELS EEN ZAADJE EN GROEIT VOLLEDIG OP EIGEN HOUTJE. ALLEEN ALLAH WEET WAAR DE TRUFFELS ZULLEN GROEIEN. DAAROM IS HET EEN VRIJ MOEILIJK EN LANGDURIG PROCES OM DE TRUFFEL TE VINDEN. WANNEER DE TRUFFEL GEVONDEN IS, WORDT DEZE OP EEN VUUR VERHIT EN ZO KOMT HET SAP VAN DE TRUFFEL VRIJ. HET SAP WORDT, NA ENIG AFKOELEN, OPGEVANGEN IN EEN SYRINGE VIA EEN STERIELE NAALD EN ZO IN HET FLESJE GEDRUPPELD. ECHTER, OM HET TRUFFELSAP LANGER TE KUNNEN BEWAREN DAN EEN AANTAL DAGEN ZONDER CONSERVEERMIDDELEN, DIENT ER BEPAALDE CHEMISCHE KENNIS AANWEZIG TE ZIJN BIJ DE TRUFFELSAPGELEERDE DIE HET SAP VERVAARDIGD. HET TRUFFELSAP DAT BIJ ONS TE KOOP IS, IS OP SPECIALE WIJZE GEPREPAREERD ZODAT HET SAP NIET SNEL OXIDEERT EN LANGER HOUDBAAR IS.

HOELANG KAN IK HET SAP BUITEN DE KOELKAST BEWAREN?

WIJ ADVISEREN MAXIMAAL 3 DAGEN. HET SAP BEDERFT NIET NA 3 DAGEN, MAAR OM BACTERIEVORMING TE VOORKOMEN, ADVISEREN WIJ DE KLANT NA ONTVANGST HET FLESJE MAXIMAAL 3 DAGEN BUITEN DE KOELKAST TE BEWAREN. UIT EEN TEST BLIJKT DAT HET SAP ONGEOPEND MINIMAAL 15 DAGEN BUITEN DE KOELKAST KAN BLIJVEN, MAAR VOOR DE ZEKERHEID HANTEREN WIJ 3 DAGEN NÁ ONTVANGST (HIER ZITTEN OOK HET AANTAL DAGEN BIJ DAT HET MAXIMAAL DUURT VOOR HET FLESJE ONTVANGEN KAN WORDEN IN BELGIË: 7-10 DAGEN). VOOR HET GEMAK ZEGGEN WIJ DUS: TENMINSTE HOUDBAAR TOT 3 DAGEN NÁ ONTVANGST.

HOE WEET IK OF HET SAP BEDORVEN IS?

WANNEER ER EEN WIT/GROEN LAAGJE AAN DE BOVENKANT VERSCHIJNT, EN HET EEN AFWIJKENDE GEUR KRIJGT (LET OP: HET DONKERE SAP HEEFT EEN EIGEN KENMERKENDE GEUR, DAT BETEKENT NIET DAT HET BEDORVEN IS). OOK KAN HET ZIJN DAT HET WATER NIET MEER DOORZICHTIG IS MAAR TROEBEL WORDT AAN DE ONDERKANT. IN DIT GEVAL HET FLESJE WEGGOOIEN EN NIET MEER GEBRUIKEN.

IS HET SAP GEMENGD?

HET SAP IS 100% PUUR TRUFFELSAP, TERFEZIACAE.

HOE LANG KAN IK HET SAP BEWAREN?

NA HET OPENEN: 1.5 MAAND IN DE KOELKAST. ONGEOPEND: 4-6 MAANDEN IN DE KOELKAST. 2 JAAR IN DE VRIEZER. WE ADVISEREN OM HET SAP IN DE VRIEZER TE BEWAREN TOT DE BEHANDELING GESTART WORDT. INDIEN DE BEHANDELING ONDERBROKEN MOET WORDEN VOOR EEN AANTAL DAGEN, HET SAP OOK DIRECT IN DE VRIEZER BEWAREN. HET FLESJE IS NAMELIJK BIJ DAGELIJKS GEBRUIK ROND DE 4 TOT 8 WEKEN OP(AFHANKELIJK VAN GEBRUIK).

WAT IS HET BEWIJS VOOR HET NUT VAN HET TRUFFELSAP?

„AL KAM-AH (TRUFFELS) ZIJN VAN AL MANNA, EN HAAR SAP IS EEN GENEZING VOOR HET OOG.“
(Sahih al-Bukhari, Muslim)

IK BEN VERZIEND, WERKT DIT PRODUCT OOK VOOR MIJ?

JA, MET DE WIL VAN ALLAH IS HET SAP EEN GENEZING VOOR ÉLKE OOGZIEKTE.

IK BEN BIJZIEND, WERKT DIT PRODUCT OOK VOOR MIJ?

JA, MET DE WIL VAN ALLAH.

WELK SAP MOET IK KIEZEN? DE DONKERE OF DE LICHTE?

WE HEBBEN TWEE SOORTEN TRUFELSAP: DE DONKERE EN LICHTE VARIANT.

HET DONKERE SAP IS STERKER. HET DONKERE SAP GEEFT IN DE REGEL DE MEESTE EN MEEST HEFTIGE BIJWERKINGEN, DIT KAN ONGEWENST ZIJN VOOR MENSEN DIE HUN OGEN DAGELIJKS GOED DIENEN TE KUNNEN GEBRUIKEN. WIJ KUNNEN NIET ZEGGEN WELK SAP BETER WERKT. ELK PERSOON KAN ANDERS REAGEREN OP BEIDE VARIANTEN. ZO ZIJN ER MENSEN DIE HET DONKERE SAP EN HET LICHTE SAP TEGELIJKERTIJD HEBBEN GEBRUIKT, EN DAARBIJ HET LICHTE SAP GEBRUIKTEN ALS ZIJ HEFTIGE BIJWERKINGEN ERVAREN ALS TEGENHANGER VAN HET DONKERE SAP, DAT HEFTIGE BIJWERKINGEN GAF. ER ZIJN OOK KINDEREN DIE HET DONKERE SAP GEBRUIKEN EN GEEN BIJWERKINGEN ERVAREN. HET LICHTE SAP GEEFT IN DE REGEL DE MINSTE BIJWERKINGEN, EN ADVISEREN WE DAAROM STANDAARD AAN MENSEN DIE GEVOELIGE OGEN HEBBEN (GEVOELIG VOOR ONTSTEKING, WIND, AANRAKING). HET IS NIET VERKEERD OM HET DONKERE SAP TE GEBRUIKEN BIJ KINDEREN. HET IS OOK NIET VERKEERD OM HET DONKERE SAP TE GEBRUIKEN INDIEN IEMAND GEVOELIGE OGEN HEEFT. BEIDE SOORTEN VALLEN ONDER HET TRUFFELSAP WAAROVER DE PROFEET IN DE AHADITH SPRAK ALSZIJNDE EEN GENEZING VOOR HET OOG. BEIDEN ZIJN DUS EEN GENEZING VOOR OOGZIEKTEN- EN OOGKWALEN, ONGEACHT DE LEEFTIJD VAN DE PATIËNT EN MATE VAN GEVOELIGHEID.

VANUIT FEEDBACK VAN ONZE KLANTEN KUNNEN WE OVER HET ALGEMEEN STELLEN DAT DE LICHTE VARIANT HET MEEST WORDT AANGERADEN VOOR HET VERBETEREN VAN SLECHT ZICHT (VERZIENDHEID/BIJZIENDHEID) EN DE DONKERE MEESTAL BIJ HET DOEN VERWIJDEREN VAN VOCHT ACHTER DE OGEN EN ALLE OOGONTSTEKINGEN IN HET ALGEMEEN.

IS HET NORMAAL DAT MIJN OOG ROOD WORDT, OPZWELT, ER PUS UIT MIJN OGEN KOMT?

JA, DIT IS VOLSTREKT NORMAAL. HET SAP ZET EEN REINIGINGSPROCES IN WERKING. DIT KAN ZORGEN VOOR PRIKKENDE OGEN, OPGEZETTE OGEN, ROOD DOORLOPENDE OGEN, OPGEZETTE ADERS IN DE OGEN, PUS, WAZIG ZICHT, ENZOVOORT. ZOALS BIJ EEN DETOX HET LICHAAM OOK BIJWERKINGSVERSCHIJNSELEN KAN KRIJGEN (ZOALS ZWETEN, DUNNE ONTLASTING, HOOFDPIJN, DROGE HUID EN VERMOEIDHEID) EN ZOALS U BIJ HET AANBRENGEN VAN KOHL ITHMID OOK EEN BIJWERKING (PRIKKENDE OGEN) ERVAART, GEBEURD DAT VAAK, MAAR NIET ALTIJD, OOK BIJ HET GEBRUIK VAN AL KAM-AH (WOESTIJNTRUFFELSAP).

HOE GEBRUIK IK DE DRUPPELS IN COMBINATIE MET LENZEN?

WE ADVISEREN OM TIJDENS DE BEHANDELING GEEN LENZEN TE DRAGEN. DIT OMDAT LENZEN HET REINIGINGSPROCES ENIGSZINS BEMOEILIJKEN. HET BESTE IS WANNEER DE PATIËNT TIJDENS HET PROCES DUS EEN BRIL DRAAGT. ALS DIT GEEN OPTIE IS, DAN KUNNEN DE LENZEN 30 MINUTEN NÁ HET DRUPPELEN INGEBRACHT WORDEN.

Winkelwagen